Historische Films aflevering 9

zaterdag 23 september 2017

Goed voor Goed 2017 Burendag

De Spaanse winkel van Klaas final

Verkeersveiligheisdag Ouddorp 2017

Burendag Goed voor Goed 2017

Oranjefonds heeft 22 september uitgeroepen tot nationale burendag en Goed voor Goed viert dat mee. Op het bedrijventerrein aan de Simon Stevinweg is de kringloop- en recyclingafdeling van het GoedvoorGoed-concern gevestigd. Omdat weggooien zonde is worden bruikbare spullen daar een tweede kans geboden en komen, na een eventuele opknapbeurt in de werkplaats, in de winkel terecht. Zo’n veertig mensen die het (tijdelijk) op de reguliere arbeidsmarkt niet redden werken daar met passie aan. Dagelijks arriveert er een onwaarschijnlijke variĆ«teit van goederen en niet alles is geschikt voorde winkel
Wij, als Eenhoornfilm "de Eenhoorn", wilde wel eens zien wat daar voor de buren gedaan wordt



Burendag Goed voor Goed 2017

donderdag 21 september 2017

Wij, als "de Eenhoorn" Eenhoornfilm maakte op Jouw Marktplaats in Oudorp een verslag van een van een gevestigde winkel namelijk De Spaanse winkel van Klaas.
We dachten even dat we in Spanje waren.

Bij deze de link  naar                       De Spaanse winkel van Klaas



"de Eenhoorn"

woensdag 20 september 2017

Koninklijke Roeiers Vereeniging Eendracht KRVE

Rotterdam
Zij leveren een belangrijk aandeel in de economische ontwikkelingen van ons land.
Zij leven grotendeels van de werkzaamheden aan de scheepvaart, die niet alleen belangrijk is voor Rotterdam, maar ook voor de economische ontwikkelingen van ons land en een  grote invloed heeft op de ontwikkeling op Europees gebied.
Schepen komen en gaan maar over het proces van binnenkomen en wegvaren weten wij,  als bewoners van de Zuid Hollandse eilanden, weinig van.
Wij hebben, als "de Eenhoorn" Eenhoornfilm, contact gehad met de Koninklijke Roeiers Vereeniging  Eendracht, KRVE, en mochten oud materiaal, wat in de oude formaten was opgenomen, wederom gebruiken en om te zetten naar de huidige Standaards .
Een buitengewoon fascinerend verhaal, van het aanmeren en vertrek van schepen, dat zeker, opnieuw en opnieuw, aandacht verdient.
Wij hopen bij deze, daar een steentje aan bij te dragen.
Deze serie bestaat uit een aantal afleveringen.
Mis ze niet.



"de Eenhoorn"