Historische Films aflevering 9

zondag 9 maart 2014

Historische Films aflevering 8 Bezoek Koningin Juliana aan Voorne



Historische Films Aflevering 8




In deze aflevering van Historische Films  is gekozen, bij het Streekarchief VPR, voor een kleurenfilm  waarin  het bezoek van de Koningin, op 14 mei 1957 aan Voorne, was opgenomen en een indruk geeft van de ontwikkelingen die Voorne  te wachten staan.
Tevens  laat het zien hoe er toen, pak weg 54 jaar geleden, er op het bezoek van het vorstenhuis werd gereageerd.
In principe zit er weinig verschil tussen hoe de bezoeken tegenwoordig worden afgelegd.

Hans Leupe  "De thema's zijn wellicht wat aangepast maar de bedoelde  inhoud is min of meer hetzelfde. Het geeft toch maar aan dat wij verbonden zijn met het vorstenhuis en, zoals gebruikelijk, staan de prominenten vooraan, maar toch was er ook plaats voor de gebruikelijke  kennismaking met de lokale bevolking ."

De originele film is niet in een optimale  conditie,  de kleuren zijn in de loop van de tijd slechter geworden en er is bij deze film geen geluid en achtergrond muziek. De kleuren zijn  door ons , daar waar mogelijk, gecorrigeerd,  geluiden, muziek  en titels ter verduidelijking toegevoegd.

Samenvatting:
De film geeft een impressie van het bezoek van koningin Juliana aan de verschillende gemeenten op Voorne. Er is onder meer te zien hoe Juliana in Nieuw-Helvoet een dans uitvoering bekijkt en een ritje, met de waarnemend  burgemeester Leen Riedijk
, in een tilbury maakt, dat ze in Zwartewaal een expositie over de opzet van  Brielse Maas bezoekt en dat ze een wandeling maakt door de Duinen van Oostvoorne .
Datering:
14 mei 1957
Maker:
Klaas van der Knoop

Reconstructie en editing:
 Onafhankelijk Filmplatform "de Eenhoorn" op Voorne Putten.

8 Maart 2014

Link naar de film:  http://youtu.be/O-qW_HdaUEM

Link naar het Streekarchief: info@streekarchiefvpr.nl
Link naar Filmplatform: info@filmplatformdeeenhoorn.nl

Hans Leupe tel: 0610312970

Web     http://www.filmplatformdeeenhoorn.nl